onsdag 30. april 2008

Kristins favoritter

Som scrapper oppdager man fort at det er noen produkter man bruker mer enn andre. De går igjen på stadig fler LO'er og man blir heller aldri lei av å bruke dem. Heldigvis kan man finne stadig nye vrier for hvordan ting skal brukes, selvom de har vært brukt mange ganger før.

I forbindelse med messa på Lillestrøm laget jeg en LO som sa noe om hvilke produkter som er mine favoritter. Jeg ønsket å plukke ut kun 10 stykker, og jeg skal love deg at det er vanskeligere enn det høres ut som. Uansett, her er altså mine favorittprodukter.1. Thickers
Thickers finnes i alle mulige fonter, farger og størrelser. Utvalget er etterhvert enormt og man kan finne bokstaver som passer til enhver LO. Siden mangfoldet av dem er så stort, er dette også et produkt man ikke vil gå lei med det første.

2. Overlays
Overlays er et fantastisk produkt! Min favorittprodusent av overlays er nok Hambly, de produserer 12*12-ark i ulike farger og mønstre. Overlays kan man bruke til det aller meste. De er fine som pynt i seg selv, man kan klippe de opp og bruke de som fotohjørner, underlag under tekst, bildematter eller rett og slette hele som de er som bakgrunn på en LO.

3. Kaisercraft
Kaisercraft er min nye favoritt innen mønsterpapir. Det er ingen tvil om at denne produsenten vet hva scrappere vil ha og klarer å lage det. Arkene får man i 12*12-størrelser og de finnes i masse ulike farger og mønstre. Arkene er rett og slett herlig delikate.

4. Journalingark
Journalingark er en viktig bit for å dokumenetere historien bak en LO. Journalingark får man i ulike fasonger, farger og størrelser og nesten alle produsentene har sine egne varianter. Noen er ferdig linjert, andre er blanke og er tilpasset mer kreativ utfoldelse. Fordelen med journalingark er at de ikke bare kan brukes til teksting, de kan fint bli pynt bak bilder eller matter også.

5. Bånd
Bånd finnes i alle varianter. Noen er ensfargene, noen er lett mønstret og noen er store og med kraftig struktur. Bånd kan brukes til alt man lager og er en fantastisk pynt og siste finish på en LO. Fordelen med bånd er også at man ofte får kjøpt de i metervis, slik at man ikke trenger å ha liggende så mye av hver type.

6. Blomster
Jeg kunne aldri ha klart å scrappe om det ikke var for de lekre blomstene som finnes på markedet. Tidligere var Prima nesten enerådende på dette markede, men det kommer stadig flere produsenter som velger å lage blomster tilpasset sine kolleksjoner. Blomster fås i mange ulike farger og størrelser, og man får ofte kjøpt store pakker som inneholder mange ulike typer. Fordelen med blomster er at de lett kan plasseres som ekstra pynt om man føler noe mangler.

7. Pins
Spør du meg har pins fått altfor liten fokus som scrappeprodukt. Pins passer til alt, det er en flott og delikat dekor og man får de i ulike fasonger og farger. Fancy Pants har vært dyktige på å lage pins tilpasset sine kolleksjoner, disse pinsene er utrolig søte. Men vanlige knappenåler med perlehode kan fint brukes også.

8. Chipboard
Chipboard har virkelig tatt av som scrappeprodukt. Du får kjøpt chipboard i alle varianter, både som figurer, swirls, bokstaver eller hele plater. Fordelen med chipboard er at de ofte er ufarget, noe som gjør at man selv lett kan lage de om til den fargen man selv trenger der og da. andre chipboard er igjen farget og disse kan bare brukes som de er uten at man må gjøre noe med de.

9. Cat's Eye stempelputer
Uten Cat's Eye stempelputene hadde mine LO'er blitt noen stusselige saker. Jeg bruker disse stempelputene på så og si alt. De er perfekt å sverte kanter med, de egner seg for å lage effekt på blomster, chipboard kan farges med de osv. Mine favorittfarger i disse putene er Charcoal, Chestnut Roan, Creamy Brown og Dark Brown. Men jeg er også avhengig av å ha andre fargetoner på lur, man får alltid bruk for dem før eller siden!

10. Tickets
Tickets er det nye "store". Tickets fås i ulike farger og med ulik dekor. Fordelen med tickets er at det er en billig og lekker pynt som passer til det aller, aller meste. Bruk de som små journalingark eller bruk de som pynt i seg selv.Kanskje du selv har oppdaget at du også har noen egne favorittprodukter eller kanskje du fikk lyst til å prøve noen av mine? Lykke til videre med scrappingen, med eller uten dine favorittprodukter! Ønsker du å se eksempler på bruke av disse produktene anbefaler jeg deg å ta en titt i galleriet til Papir i Hjertet.

3 kommentarer:

loren sa...

Vi deler en del favoritter ser jeg :)
ikke verst å klare å lage en så tøff LO av av så mange produkter :)

Anonym sa...

så utrolig smart ide! virkelig flott lo!

Scrappelene

Jeanette sa...

Denne var jo virkelig fin :) Tenk at man kan lage en LO over et slikt tema. :)
Likte alle favorittene også. Takk for tipset. (Mange av disse favorittene er mine også.)

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget