onsdag 6. mai 2009

Altered embalasje...

Det er ikke til å stikke under stol at scrappere er svake for pen innpakning. Det ligger vel i sakens natur, i og med at vi har en hobby som i stor grad går ut på å pynte og dille. Og produsentene har skjønt dette, mange har gitt produktene sine tung, dyr embalasje. Som vi digger, og som hoper seg opp. Ett eksempel er Maya road. Mye av stæsjet derfra kommer i små, søte kofferter. De er pene i seg selv, men man kan også lage fine smågaver eller mer personlig oppbevaring av dem hvis man vil. Jeg skal vise et eksempel på hvordan man kan pynte en slik koffert.

Her er det brukt:
1 Maya road koffert som en gang har inneholdt chipboards
Sandpapir
Dobbeltsidig tape og kraftig lim (for eksempel fabri-tac eller limpistol)
Symaskin
Akrylmaling
Decoupage-lakk
Hjørneavrunder
Velourpapir, papir eller tøy
Bånd, knapper, chipboard-blomst, label-holder og prima say-it-with-studs som pynt på lokket.Fremgangsmåte:
Først fjernes klistremerker fra kofferten, og den vaskes hvis den er skitten. Hvis etikettene er vanskelige å løsne, kan man bruke limfjerner og vaske godt etterpå. Fjern lås og håndtak, de er festet med små metallhaker inni kofferten som lett bøyes opp med et skrujern. Så pusser man metallet med sandpapir. Dette for å få malingen til å sitte bedre. Mal så med minst to lag akrylmaling og la det tørke. Lakker med decoupage-lakk eller annen gjennomsiktig lakk beregnet på hobby. Man trenger ikke male de flatene som skal dekkes av papir eller tøy, men kantene bør dekkes godt.

For denne kofferten skjæres det til to lange remser av papir eller tøy på 3 cm (man trenger to remser om man bruker 12x12 papir)og 2 firkanter på 10x12 cm som man runder av hjørnene på slik at det passer til de avrundede hjørnene på kofferten. Her er det kantet rundt papiret med symaskin. Lim så på papir/tøystykkene med dobbeltsidig tape eller flytende lim. Stikk hull med en spiss saks der håndtak og lås skal sitte, og sett dem på plass. Metallhakene bøyes lett på plass igjen med et skrujern eller lignende. Lim fast bånd rundt sidene. Det ene båndet sitter i underkant av det avlange papiret, det andre båndet sitter nederst på lokket slik at det dekker skjøten mellom lokket og boksen.

Da gjenstår det å pynte lokket, her er det brukt prima say-it-with-studs, knapper, chipboard-blomst og label-holder. Ett tips når man bruker swirler fra prima, er at man godt kan dele de opp i flere biter for å få dem til å passe med resten av pynten. Det er gjort her for å få den til å passe inntil label-holderen og dekke mer av sidene nederst til høyre.

1 kommentar:

Anne Kristine sa...

Så nydelig pyntet...takk for inspirasjon!

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget