onsdag 7. april 2010

Kort med pengelomme

Min svigerfar ble 70 år i begynnelsen av april, og etter mye fundering og tråling av hans ønskeliste, endte vi opp med at penger faktisk var den beste gaven.  Men å putte penger i et kort og la de flagre løse, eller å feste de med en binders som ikke er fin eller praktisk er heller ikke noen god løsning.  Så hvorfor ikke lage et egenlaget kort med pengelomme? Jeg fikk se Anita sitt kort og tutorial, og valgte å lage min egen versjon av denne.

Kortet er ca 20 cm høyt og 10 cm bredt.  For å brette det riktig har jeg brukt Martha Stewart sitt scoring board.

Først skjærte jeg til et Bazzill-ark i fargen vanilla, det er i størrelsen 12*8 inch. Jeg har scoret det på 4, 6 og 8 inch,  Deretter brettet jeg det, skjærte til selve lommen til pengene og svertet kantene med Cat's Eye stempelpute i Creamy Brown.  Jeg skjørte så bittelitt av alle kantene på vanilla-arket og skjærte til et blått ark i størrelsen 12*8 inch. Deretter limte jeg vanilla-arket fast til det blå.

Åpningen for pengene er ca 14 cm lang, men jeg fant ut at den måtte utvides litt for å få litt større sedler oppi.

Gratulasjonstekst er det plass til på begge sidene inne i kortet.
Slik ble kortet ferdig pyntet, har bruk matter av Bazzill for å få litt fargekontraster. Gratulerer-stemplet er fra Heartfelt Design. Bakgrunnen er sprayet litt med Glimmer Mist.

Blomstene er fra Prima, de er så lekre og harmonerer godt sammen i fargene.  De er av typen Painterly Hydrangeas, jeg har brukt fargene blå og beige. Fullstendig materialliste for kortet finnes i galleriet til Papir i Hjertet.

Kortet var veldig enkelt å lage og gjorde seg godt på gavebordet. Og det å gi bort penger i bursdagsgave var plutselig ikke så kjedelig som det kunne vært.  Kanskje dette er en ide for flere?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knalltøft!!:D Takk for inspirasjon!

Jorunn sa...

Så stilig, en god idè nå som konfirmasjonene nærmer seg. Takk for tipset!

Klem Jorunn

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget