mandag 12. mai 2008

Gi liv til dine nakne chipboard!Nakne chipboard er natur farget og rimelig kjedelige, dersom du ikke gjør noe med de. Mulighetene er mange og kombinasjonene nærmest uendelige. Selv om betegnelsen chipboard benyttes i denne artikkelen, så husk at du kan gjøre akkurat det samme med Grungeboard.

Aller først bestemmer du deg for om chipboard formen du har valgt ser bra ut slik den er, alternativt klipper du den til. Tim Holtz har saks som lett klipper i chipboard og andre harde gjenstander som bl.a metall. Når du er fonøyd med formen, kan du starte prosessen.

For å gjøre det enkelt har jeg delt prosessen i to steg - grunning og finish. Begge steg kan gjentas flere ganger for å oppnå ønsket resultat.

Steg 1, grunnning:
Male - Bruk Zig Biggie, H2O maling, MM paint, shimmer eller glitter maling - mal f.eks først hele chipboarden i en farge, la det tørke, og mal så striper, prikker el. lignende med en annen farge.
Stempelsverte - Bruk en stempelpute, f.eks Distress Ink, StazOn eller Cat's Eye - til å mette hele overflaten og kantene, slik at hele chipboarden har en grunnfarge.
Ranger Glitter Glue - ha på godt med glitterlim, enten som eneste grunning, eller som lag nummer to, etter at du har malt, hatt på stempelsverte, kledd den med papir el. lignende.
Distress Crackle Paint - smør tykt på og la det tørke. Du kan evnt bruke et lag med Zig Biggie maling i bunn, men sørg for at det er tørt før du har på Crackle Paint, ellers vil du forstyrre crackelerings prosessen.
Kle med papir, aluminiumsfolie - klipp til og lim på det du måtte ønske å kle chipboarden med.
Embosse - med grunning, embossingspullver og varmepistol.
Glitter eller fløyelspulver- bruk litt Glossy accent eller tilsvarende, ha på et tynt lag, og strø glitter eller fløyelspulver utover.

Steg 1 kan gjentas så mange ganger du selv ønsker, for å oppnå ønsket effekt.

Steg 2, siste finish:
Pynt med bling, perler, primablomster, bånd, die cuts, knapper eller lignende.
File kanter, distresse - bruk f.eks BG file set
Uthev kanter eller mønster med sort/hvit/brun penn eller tusj
Svert med stempelsverte i kanter eller i sprekker.
Skap et glamorøst preg ved å ha på litt Glitter Glue, enten over hele flaten, eller for å utheve detaljer.

Under ser du noen eksempler. Slå deg løs, og lykke til!

Chipboarden på kortet over er klippet til, behandlet med Cat's Eye stempelpute, og Glitter Glue.


Chipboard rammen er behandlet med Ranger Distress Crackle Paint og Glitter Glue .Disse chipbardene har fått et lag med Ranger Distress Crackle Paint først, og deretter har jeg påført litt Cat's Eye stempelsverte for å utheve crakeleringsdetaljene, og tilslutt litt Glitter Glue, for å gi den gamorøse effekten.Som kortet litt lenger opp har denne fått Ranger Distress Crackle Paint i bunn, over der et lag med Zig Biggie hvit maling, for å dempe noe av fargen, og til slutt Glitter Glue .

9 kommentarer:

Vibeke sa...

Takk for flotte tips:)

Christine sa...

Dette var utrolig flotte og lett gjennomførbare tips som jeg definitivt skal teste en gang - har slitt litt med hva jeg skal gjøre med chipboard, nemlig ;)

Anonym sa...

Takk for supre tips!!
Endelig en enkel og grei "gjør-det-selv" oppskrift for dekorering av chipboards! =)

Stine I. sa...

Takk for tipsene! Dette skal jeg absolutt prøve ut! Har masse bokstaver liggende som jeg bare ikke har brukt fordi de er så kjedelige, men nå skal jeg leke meg litt med dem!! :)

Sonja sa...

Ja takk for tips! Hvem har vel ikke hauger med chipboard liggende som skriker etter litt glitter!

Trine sa...

Så lekre kort! glitter er stas!

Anonym sa...

Kjempe flotte tips om dekorering av Chipboard. Man faller liksom litt lett til å bare ha på noe maling og det var det liksom.
Takk

Carina sa...

Supert tips, og for noen flotte kort, hvor glittret på chipborden ga de et ansiktsløft...stilig, må prøves!

Anonym sa...

Utrolig stilig og kreativt! Dette skal jeg definitivt prøve på! Veldig grei og enkel måte å dekorere de på, og så blir de jo så flotte. Tusen takk for tips! Har masse kjedelige chipboards liggende som trenger å bli spritet opp litt =) *glede seg til å shoppe pynt når junilønna kommer*

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget