søndag 11. januar 2009

Hvordan gjøre "umulige" farger litt mer mulig?


Det er slett ikke alt av farger som er like lett å scrappe. Dette gjelder både bilder, mønsterark og stæsj. De fleste vil kanskje synes at sort hvitt bildene er av den sikre sorten. Alltid enkelt å få til. Noe som igjen resulterer i en haug med ferdig printa bilder i "feile" farger, som ikke gjør annet enn å støve ned.
Jeg har her tatt for meg et bilde (ja, det låg lenge før jeg våget å gjøre noe med det...) som for det første er printet ut i alt for stor str. Noe som igjen gjør at de brun/ røde fargene blir enda mer framtredende. Har deretter valgt meg ut noen ark og stæsj som overhodet ikke samsvarer med bildet -i første øyekast.
Har i tillegg putta på noen glimrende hjelpemidler, for nettopp å dempe uttrykket en smule.

Zig Baby Biggie
Catz eye inkpad black
Hvite blomster
Pearl glimmermist

De hvite blomstene kommer mer til sin rett i disse sterke fargene, og har dessuten en dempende og behagelig effekt på LO`en forøvrig.


Jeg krøller samtlige kanter for å få frem det hvite i papiret, spruter deretter en masse lys glimmer mist over og bruker i tillegg Zig Baby biggie på hver en ledig kant.

Kontraster må til for i det hele tatt klare å "samle" elementene i LO`en. Derfor har jeg valgt å legge tittelen i sort og bruke sort stempelpute på enkelte element.

Den våte glimmermisten gjør sitt til at papiret får ei naturlig opphøying, og konstrastene kommer dermed enda bedre fram og gir LO`en litt mer dimensjon. Her går det også godt an å bruke en mørk glimmermist, det er bare å putte på litt ekstra hvit Zig Baby slik at balansen er opprettholdt.

Blomstene får også en omgang meg glimmermisten. Kommer ikke så godt fram på bildet, men det gir en utrolig flott effekt.

Har underveis bytta ut et oransje ark med dette turkis/ grønne. Det oransje gikk for mye igjen i selve bildet så jeg tok en råsjangs med dette..


Og her er da det endelige resutatet.

Håper dere hiver dere uti, med all verdens av umulige farger nå. Det er nemlig uante muligheter i disse hjelpemidlene jeg lister opp ovenfor. Det meste kan nemlig "rettes" opp med disse!

Lykke til!

2 kommentarer:

Vibeke sa...

Wow - denne ble jo bare rå lekker!!!:)

annes paperfun sa...

Kjempeflott Carrin "applaus" til deg.
Takk for masse inspirasjon.

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget