lørdag 7. februar 2009

The Ultimate Scrapbooking Cruise 2009 - Karibien

Før du leser videre, hent deg en kaffekopp, litt lørdagsgodt - ta med deg laptop'en i sofaen, len deg godt tilbake, og enjoy!

Det er lørdag morgen 10.januar på Gardermoen. Vi løper fra Taxfree butikken til utgang 58 for å rekke British Airways flyet til London Heatrow. Første etappe på vår vei til The Ultimate Scrapbooking Crusie i Karibien.

Vi løp til ingen nytte. Flyet ble stående en time på Gardermoen, grunnet tåke i London. Og før vi landet på termianl 5 på Heatrow, hadde vi sirkulert i luftrommet over London i nesten 1 time, ergo to timer forsinket til England. Det innebar løping igjen. Så vi løp fra terminal 5 til terminal 3 og kom frem til gate 19 med tunga på knærne, mens vi hev etter pusten, rett før gaten stengte.

Dere tror det ikke, vi løp til ingen nytte igjen. American Airlines fligth AA0113 ble stående på bakken i 1 time og 20 minutter pga tåke.

Omsider landet vi i Miami, ca 1 time etter opprinnelig ankomst tid. Vi trodde vi slapp å fylle ut det grønne immigration skjemaet, siden vi hadde søkt om VISA og innreisetillatelse på nettet før vi dro. Men nei, tilbake til start, og bakerst i køen. Så alle dere der ute, husk alltid å fylle ut grønnt skjemaet ved innreise til USA.

Vi stod lenge, speidet og ventet ved bagasjebånd nr 2, før det gikk opp for oss at koffertene våre ikke var med flyet. Kjedelig at vi for første gang hadde lagt kameraet i kofferten. Vi kom oss igjennom customs og bort til American Airlines baggage claim desk. Der var det flere som ikke hadde fått bagasjen. Kø.

American Airlines lovte de ville bringe kofferten til Hotell Comfort Suites Sawgrass i Fort Lauderdale søndag morgen, i værstefall skulle vi få de levert på Port Everglades havnen der båten, Carnival Freedom, seilet fra søndag ettermiddag. Etter noen timer i bagasje kø, tok vi en taxi og dro rett til Sawgrass Mills kjøpesenter for å handle det mest nødvendige.

Vi kom fra 10 kalde grader til over 20 varme, så vi hadde blant annet behov for noe lettere å ha på oss.Søndag morgen, 11.januar, var det 28 grader i Fort Lauderdale, ingen kofferter hadde dukket opp da en hyggelig Town Car sjafør kom og hentet oss og fraktet oss til havnen.

Der ventet det velkmostmøte med Scrapmap, arrangøren av The Ulitmate Scrapbooking Cruise. Møtet var preget av en entusiasme som er særegen hos amerikanere, veldig morsomt for oss å oppleve. Det var også uttdeling av goodiebags, og vi kan fastslå at klistremerker generellt står veldig høyt i kurs "over there". Men det var også snadder å finne fra blant annet Teresa Collins, Heidi Swapp og Karen Russel.

Hver eneste kveld, klokken 18.00 var det felles middag, hvor vi satt ved bord, seks og seks, i resturranten, og hvor vi kunne velge fra en innholdsrik meny. Frokost og lunsj, i buffet form, var å finne på dekk ni, på samme dekk som vårt Stateroom med utvendig balkong. Utrolig mye å velge mellom. Faktisk så mye at vi ikke savnet makrell i tomat og knekkebrød pakkene vi hadde i de forsvunnede koffertene.


Vi benyttet også anledningen til å besøke skipets casino, og tilbragte bl.a den første kvelden der, uten å bli rik noen av oss. Båten hadde også et flott treningssenter, utendørs løpebane og basketball bane. Flittig besøkt av iallefall en nordmann under oppholdet.


Mandag morgen, 12.januar, var det Sunrise fotografering med Karen Rusell kl 0600. Siden vi forstatt ikke hadde fått bagasjen, og speilrefleksen lå godt gjemt i kofferten, så prioriterte vi litt ekstra søvn denne morgenen. Klokken 0800 var vi derimot på plass i SPA avdelingen for å motta både manikyr og pedikyr. Skipet lå ved havn i Key West på dette tidspunktet, og etter behandling av hender, fingre, føtter og tær ble vi transportert inn til sentrum. Vi passerte nydelige strender, og herlige små pepperkakehus, som en gang var boliger tilhørende militærbasen som lå der tidligere. Denne dagen i Key West var vår første virkelige eksotiske opplevelse på turen. Bare 90 miles til Cuba. Dagen gikk med til shopping og et besøk på en lokal bar. På et lokalt bakeri fikk vi hver vår gigantiske cookie. Utsøkt!


Siden koffertene, og derfor også scrappesakene, fortsatt ikke var levert på båten da Jim West sitt journaling kurs startet kl 17.00, ble det for fristende å bli liggende på soldekk i bikini. Vi rakk til og med hver vår paraplydrink før middagen kl 18.00. Disse to første kursene var felles kurs for alle de ca. 100 deltakerne på turen. På resten kursene var vi delt inn i grupper, ca 20 personer på hver gruppe.


Vi ble kjent med noen fantastiske og herlige amerikanske jenter i løpet av denne dagen. Venner vi holder kontakt med, og som vi allerede har bestemt oss for å besøke neste år på denne tiden.

Tirsdag 13.januar var Day-at-Sea, ingen havner å besøke, og derfor heller ingen mulighet for å få levert koffertene våre denne dagen. Nå var det ikke snakk om å stå over flere kurs på grunn av manglende bagasje, så vi allierte oss med noen av de andre nordmennene på turen, og møtte forberedt til Teresa Collins klasse denne morgenen.


Vi laget et nydelig interaktivt minialbum, med tøffe materialer, og bandt det sammen med den nye rosa Bind It All maskinen, som kommer til butikken i løpet av mars måned. Teresa hadde god hjelp i sin ektemann, Tylor. Han var også veldig populær blant kursdeltagerene.


Sammen viste de oss Teresa sine nye papir kolleksjoner, som hun to uker senere lanserte på CHA i Anaheim. Et morsomt og inspirerende minialbum kurs.


Etter lunsj fortsatte vi med et Travel book kurset til Margie Romney-Aslett fra Making Memories. Hun fortalte om sin forkjærlighet for alt av scraps man samler på en tur, og hvordan man kan nyttiggjøre seg av det i minialbum sammenheng.

Hvordan alt man samler på turen, av billetter, etiketter, nøkkelkort, brosjyrer, kvitteringer osv dokumenterer reisen man har vært på, og hjelper deg å huske både når du scrapper, men også i fremtiden, når du tar frem albummet for å mimre.Klokken 0900 onsdag morgen, ute er det overskyet og fra balkongen ser vi 5 cruise skip og en øy - det er Grand Cayman. Ikke spesiellt pent, heller ikke eksotisk, og det vrimler av turister. Vi vurderte, under frokosten, om vi bare skulle bli på båten, ta en tur i SPA avdelingen, men ble enige om å reise i land.


Små shuttle båter fraktet oss til havnen. Vi fant kjente Hard Rock Café og Margaretaville, vi kikket på gull og diamanter, smakte på utsøkte kaker, og vurderte å kjøpe med oss litt billig rom. Det ble med tanken. Grand Cayman var ingen stor opplevelse, så vi dro tidlig tilbake på båten.Onsdag kveld var frikveld, vi så et morsomt på-kanten Stand Up show i et av skipets mange entertainment saler. Denne kvelden var det en kjent amerikaner vi ikke husker navnet på. Men vi lo så vi holdt på å knekke sammen. Den amerikanske humoren passet oss veldig godt denne kvelden. Litt senere deltok vi på crop night, i et hyggelig lite rolig lokale helt øverst akter
enden av skipet, sammen med nordmennene, og våre amerikanske venner. Mange av kursholderne var også tilstede.


Stemningen var utrolig god. Det ble lite scrapping på noen av oss, og amerikanerene forelsket seg i norsk melkesjokolade.


Torsdag morgen våknet vi til en fantastisk utsikt. Ocho Rios, Jamaica. Vi kunne ikke komme oss fort nok i klærne, ut av båten, og ned på den vakre stranden utenfor.
En hel dag i sola, på en eksotisk strand. Bade i det azurblå havet. Det var ingenting annet i hele verden som passet bedre akkurat denne dagen.
Vi gikk en tur i byen, handlet litt, og tok en tur innom det lokale postkontoret for å sende kort hjem. Postkontoret lignet mer på et fengsel, enn et offentlig kontor, slik vi kjenner de her hjemme. Det er ikke hver dag man opplever å fridd til, men på vei tilbake til båten skjedde det for en av oss.

Kveldens høydepunkt var minialbum kurs med Heidi Swapp. Vi fikk hvert vårt kit bestående av en hel masse av hennes produkter, og lagret et vakkert minialbum for ment daglig journaling. Heidi er en utrolig inspirerende person, både personlig og faglig. Hun deler av seg selv på alle plan. Det samme kan sies om Teresa Collins og hennes mann. Vi satt sammen med de under dette kurset.Fredag, siste dag, og day-at-sea. Dagen startet tidlig, og vi deltok på layout kurset til Karen Russel. Hun viste oss spennende minialbum tenkikker, skreddersydd for layouts. Dette var det mest banebrytende kurset på denne turen. Mange tips til hvordan man kan inklurdere en hel haug med bilder på en layout, uten å måtte presentere alle samtidig. Karen er kjent for denne stilen. Dette er virkelig noe hun kan, og dyrker i sin egen scrapping.

Etter lunsj var det Mixed media canvas kurs med Donna Bills Downey. Denne dama er en kunstner. Scrapping på canvasstoff, med blant annet malingsteknikker. Dette var også den store Tournament dagen. Texas Hold'em Poker, med en av oss ved bordet. Det var en spennende konkurranse, men ingen premier denne dagen.

Før middagen, denne siste kvelden var vi invitert til CoctailParty, med hele Scrapmap gjengen. Fargerike drinker og høy stemning fra første sekund. Vi hadde en utrolig herlig start på kvelden, sammen med nordmennene og våre amerikanske venner, Annette og Earleen.


Det var flere som ønsket å tilbringe kvelden sammen med oss. Karen, Margie var blant kursholderne som sverget på at de skulle bli med oss både for å synge karaoke og danse disco denne kvelden.Vi tok med oss den gode stemningen til middagen denne kvelden. Annette hadde bursdag denne dagen, og hennes venninne hadde organisert et kakemarathon av rang. Ikke mindre enn 6 kaker, ble levert på løpende bånd, med tilhørende Happy Birthday rungende i lokalene. En av de hyppigste kommentarene var; no more cackes.


Alle nordmennene samlet seg og avrundet det hele med "Hurra for deg" på norsk, til stor entusiasme fra "bursdagsbarnet" og våre amerikanske venner. Videre gikk turen til karaokebaren, flere av oss var på scenen opptil flere ganger. Vi innrømmer gjerne at det er gjort bedre karaoke versjoner av blant annet "Walking in Memphis" til tross for blant annet Karen Russel bidro med sitt. Senere på kvelden var discogulvet dominert av scrapbookere.Lørdag 17.januar var vi tilbake i Port Everglades havnen i Fort Lauderdale. Forsatt uten kofferter. Vi hadde brukt mye tid og energi på å snakke med American Airlines underveis på turen, og den siste avtalen vi hadde med de var at koffertene skulle leveres på hotellet, og være der da vi ankom dit lørdag formiddag. Den samme Town Car sjaføren hentes oss i Fort Lauderdale og kjørte oss til Miami. Der var det ingen kofferter, så vi dro rett videre til Miami Beach for å få noe ut av dagen. Fantastisk nydelig vær, og god stemning på denne travle strand promenaden, blant annet Mango Café var verdt et besøk.

Seint lørdag kveld fikk vi endelig koffertene våre levert til hotellet. Over en uke etter at vi landet i Miami.Søndag ettermiddag, etter å ha vært i samtaler på flyplassen med American Airlines om koffertene, om erstatning, satt vi oss på flighten til Los Angeles. Et kappittel av USA turen var over. Fremfor oss 7 dager ferie på vestkysten; California, Nevada og Arizona, og 4 dager i Anaheim for å delta på CHA messen.


Er dere interessert i å høre mer om turen vår? Om CHA? Legg igjen en kommentar - så skal vi vurdere det :)

20 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig flott å lese om turen deres! Sånt styr med bagasjen da, kan ikke forestille meg en ukes cruise uten bagasje....! Håper da virkelig vi får lese om den siste delen av turen deres også. Det ble skikkelig bråstopp nå liksom. Er jo bare halvveis i godteskåla :-D

Hilen Marianne, Kongsberg

mi@ sa...

Halloooo... må jo vite mer!!!!

Veldig moro å lese om dere, og en stund der lurte jeg på om dere hadde glemt å fortelle hva som skjedde med bagasjen *fnis*
Og så lurer jeg på om bildene er tatt med mobil siden kamera lå i bagasjen? (dere legger det nok ikke der flere ganger;-))

*håper fortsettelsen kommer raskt*

Monica sa...

Det var godt å lese litt om turen deres. Må innrømme at jeg har stadig har tittet innom for en oppdatering. Så pyton med bagasjen da, men det så ut til at dere mestret det. Så mange fine bilder. Gleder meg masse til å høre mer fra turen jeg ;)

annes paperfun sa...

så herlig å lese om turen deres...og ja vi må høre mer.... :o)
Fint å se noen bilder fra turen og lese om hvordan dere hadde det....
gleder meg til fortsettelsen ....

Sonja sa...

Bortsett fra bagasje styr så høres det herlig ut med scrappe cruise!!!
Artig å få lese (",)

Carina sa...

Åhhh...det hørtes ut som en drømmetur. Og jeg elsker karibien, får virkelig lyst å reise tilbake dit etter å ha lest dette og ja vi vil høre mer...pliiis;)

Anonym sa...

Hei!! Har sendt deg 2 cd i posten idag, med masse bilder. Kjekt å lese om turen, vi hadde det jo skikkelig kjekt da! Men vil gjerne ha fortsettelsen også!!

Hilsen Kirsten

Marianne/skorpionen sa...

Så herlig å lese om turen dere! Håper dere kommer med resten av reisebrevet også - med masse bilder (siden dere nå har fått bagasjen).
Skikkelig kjedelig at det ble rot med bagasjen da. Men virker jo som dere tok det relativt greit.

Monica sa...

Hey! Ikke så kostbare nå! Selvfølgelig må dere fortelle mer, jeg tar gjerne en ny runde med godt drikke og snop for å høre om resten altså (så pass kan jeg ofre *fnis*). Kjedelig med bagasjen, godt den kom tilslutt. Gleder meg til fortsettelsen, håper den kommer snart-snart! *klem*

Monika sa...

Wow, høres ut som at dere har hatt en fantastisk flott tur ;) Ja sett bort fra at alt bagasjestyret da ... kjedelig å ikke få sine saker med en gang!!
Jeg vil gjerne høre mar om turen deres, har jo ikke kommet halveis på turen deres enda jo!! ;)

Marit sa...

Artig å lese,
og for veldig lyst på en USA-tur.
Håper jo selvsagt på resten av reisebrevet ;-)

Binna sa...

He, he seff vil jeg høre mer - selv om jeg bare blir grønnere og grønnere av misunnelse:)

Godt å høre at dere har hatt en flott tur, og kost dere med noen parapydrinker:)

Grethebella sa...

Så utrolig morsomt, og som sagt før her... godtebollen er bare såvidt halvtom...VIL HA MER HISTORIE!!
Sitter å humrer og ler av turen, kjipt med bagasjen, men godt dere fikk tid til Spa, solbading og litt kurs ihvertfall ;0)

Gleder meg til resten av reisebrevet..-snarest takk!! :o)

Unknown sa...

WOW For en tur! VIL VITE MER!!
Så utrolig synd med baggasjen.
Ser jo ut som om dere har hatt en super tur :)

Kristin Langnes sa...

Herlig herlig!

Anonym sa...

Hei til dere to :-) Kjempekjekt å lese om turen OG JA vil høre mer.MAsse mer.Dere er to flotte damer.

Anonym sa...

Veldig kjekt å lese om turen deres! Håper vi får høyre korleis resten av turen også var.

Helsing Linda V.S

❤ Kaia sa...

Stakkars dere, uten baggasje i ei hel uke. Jeg hadde gått i fistel.
Jeg er kjempeimponert over hvordan dere taklet det.
Og selvsagt vil vi høre om CHA messa også :o)

carolyn peeler sa...

Mona, it was lovely to see you at CHA. I hope you had a safe trip home.

Anonym sa...

hei
jeg vil komme i kontakt med personen som driver med bloggen http://papirihjertet.blogspot.com
kan du kontakte meg?
takk
stine
stjerntall@hotmail.com

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget