torsdag 11. mars 2010

Gaveboks (med mal)

En gaveboks laget selv, helt fra bunnen av er en flott gave til noen man bryr seg om.  Man har mange muligheter med både valg av papir og pynt.  Og det beste av alt, boksen er enkel og rask å lage.  Alt du trenger er malen i dette innlegget og så er det bare å sette i gang.Denne malen har jeg laget og viser boksen på bildet over her.  Alle målene er i inch.  Du kan naturligvis justere både høyder og dybder som du vil, så lenge det ikke blir mer enn 12 inch tilsammen for alle lengdene/dybdene.  De hele linjene viser alle kanter.  De stiplede linjene viser kanter som skal brettes/scores.  For å lage brettene kan det være smart å bruke enten skjærebrett med scoring-kniv eller Scor Pal.Dette bildet viser min eske ferdig kuttet, scoret og klar til og brettes og limes sammen.  De små firkantene som blir på hver side/kant, brettes innover og limes mot boksens langsider (på innsiden).


Slik ser boksen ut ferdig limt og før dekorering. 


Når det gjelder dekorering er det mange muligheter.  Du kan fargelegge stempeltrykk å lime på, la den være enkel uten så mye pynt eller gjøre som jeg har gjort; dekorere med blomster og et av de lekre stempeltrykkene fra Heartfelt Design.

Jeg har valgt blomster i bruntoner.  Den store rosen er hvit, men har fått en dusj med Glimmer Mist i fargen Suede. Forøvrig har jeg valgt ulike roser og Prima sine Painterly Hydrangeas-blomster.  Inni blomstene har jeg valgt American Crafts sine rålekre perlebrads og halvperler fra Prima.


Her vises blomstene litt bedre.  Den lille sommerfuglen festet på den store rosen er fra Martha Stewart sin sommerfugl-border-punch. Den er stanset ut i brun Bazzill og svertet med Cat's eye stempelpute i fargen Chestnut Roan.


Her er det pyntet med flere sommerfugler, samt roser.  Kanten på tekst-rammen er svertet med Cat's Eye stempelputer i fargene Chestnut Roan og Creamy Brown.


For å feste boksen bedre sammen, har jeg pyntet med brun tyll rundt hele boksen.  I tillegg er alle kantene på boksen svertet med Cat's Eye stempelpute i fargen Chestnut Roan. For å gi litt eldet preg på boksen, har jeg hatt på litt Crackle Paint på kantene.


Vips, så var altså boksen ferdig.  Den er forholdvis enkel å lage og dersom man trenger en huritg-boks kan den lett gjøres enkel i dekoreringen.  Fullstendig materialliste for denne boksen finnes i Galleriet til Papir i Hjertet.  Nysgjerrig på andre varianter av denne gaveboksen? Her er ennå en boks laget etter denne malen.  Komplett materialliste for denne finnes også i Galleriet til Papir i Hjertet.

Da gjenstår det å ønske lykke til med laging og dekorering av din egen boks. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Utrolig nydelig ♥ Takk for mal, denne skal prøves ut en dag :)

Hege-Annie Simonsen sa...

Supre esker! Helt nydelig dekorering!! :)

Gro sa...

Så lekre disse var, dette må prøves.

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget