lørdag 16. februar 2008

Exit AnaheimI dag leide vi bil for å komme oss enkelt imellom alle har-lyst-å-se-og-gjøre-stedene på lista vår. Han hjelpsommme resepsjonisten på hotellet kunne anbefale oss en bilutleier som kun tok $30 dagen, og han ringte vi. Da vi kom fram var den mobile GPS'en gått i stykker og leien endte på $80. Vi hadde mest lyst å leie bil et annet sted, men fordi vi ville komme oss fort av sted skrev vi under papirene og kom oss avgårde.Første stopp var Target, hvor vi hamstra sokker og ekstra koffert til Therese. Som dere ser har de virkelig store handlevogner der, og jeg fant ut at med å jumpe oppi så kunne jeg få et artig scrappebilde. Bedøm selv.

Deretter gikk ferden til Santa Monica og Venice Beach. Kjent fra TV og film gjennom flerfoldige tiår. På veien skimtet vi så vidt Hollywood skiltet oppi åsen i det fjerne. Bildet vi tok er liten vits i å legge ut her i bloggen. Men vi har da sett det berømmelige skiltet.

Selv om veinettet er av mye større kaliber i USA enn Norge, med fem og seks filer i èn kjøreretning, syns vi det er enkelt å både kjøre og å finne fram her. Skiltingen er utmerket og veiene danner rutenett som er logiske og oversiktlige. Vi likte godt å suse utover mot kysten i solskinn med radioen på høyt volum.
Det første vi så da vi ankom Santa Monica var den endeløse stranden, det blågrønne havet og moloen, med tivoli og restauranter. Vi ble bare stående og nyte synet, og smile.
Vi ble tilbudt billetter til innspillingen av Dr.Phil show, som foregår i studioet hans i Hollywood. Det hadde vært en spennende opplevelse. Også fordi jeg har et aldri så lite forhold til programmene hans, som blir sendt på TV3 hjemme i Norge.
I kjølvannet av filmen "Forest Gump" med Tom Hanks, ble selskapet Bubba Gump etablert. De serverer reker og annen sjømat på restaurantene sine, og selger selvfølgelig også merchandise. De har blitt en stor suksess, og vi kan ikke hjelpe for at vi syns navnet er supersøtt.


Vi ble litt overrasket av Venice Beach. Vi trodde det var mer et område for overklassen, og ble derfor forundret da denne dekorerte bobilen var det første vi fikk se. 10 meter etterpå så vi uteliggere som hadde slått opp liten leir med telt og presenninger. Kontrastene er så store her. Som alt annet i USA.
Som med dette enorme reklameskiltet vi så langs veien hjem. En kjøretur som forøvrig tok 3 timer, mot ellers en snau time med litt mindre trafikk. Vi ble litt småfrustrerte da, vi innrømmer det. For det var så mye vi skulle rekke i Anaheim siden det var siste kvelden vår her.
Vi rakk det meste. Og avsluttet kvelden med det beste måltidet vi har hatt her nede. Våre 8 dager i USA er nå over. Det føles som vi har vært her bare et par dager, selv med alt vi har gjort og opplevd. Vi har allerede begynt å planlegge neste tur hit. Det oppsummerer det meste. Vi har hatt et fantastisk opphold her, på alle mulige måter. Takk til dere som har lest våre amerikanske reisebrev. På gjensyn i hjemlandet!
Skrevet av Mona.

5 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Velkommen hjem igjen.
Utrolig morsomt å lese reisebrevene deres.
Ser og høres ut som dere har opplevd mye.
Lykke til med hjemreisen.

Linda V S sa...

Eg har vore innom og lese om turen deres kvar dag. Gøy å sjå bilder og lese referat fra messa, og også spennande å lese om resten av turen deres sia eg også planlegger ein sånn tur om nokre år :)

Sonja sa...

Det har vert artig å følge dere i bloggen. "Kjempemissunelig!"

mi@ sa...

Gosj, så mye dere har sett og opplevd på de dagene dere har vært der. Neste gang får dere ta med dere showet til Dr. Phil :lol:. Og litt av noen kontraster, ja. Håper turen hjem i dag går greit. Velkommen!

Wenche sa...

Ser ut som dere storkoser dere.

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget