lørdag 26. januar 2008

Jeg er forelsket!!... i det nye skjærebrettet mitt!!!

Fiskars Paper Trimmer Rotary Portable 12" er imponerende solid - i gjennomgående myk hardplast. Ja, det høres litt rart ut med myk hardplast, men den oppfattes så solid og smidig.Trimmern har kraftige gummiføtter. Det gjør den sklisikker på de fleste underlag, og bidrar til at den står fjellstøtt. Selve kutteunderlaget er belagt med et tynt gummibelegg og forhindrer det du skal kutte i, å skli unna. Underlaget har også et rutemønster (grid) som gjør det enkelt å posisjonere det man skal kutte i. Linjalen er utrekkbar og viser inch - perfekt for oss som forholder oss til amerikanske formater innen scrapbooking og kortlaging. Her trenger du ikke regne deg frem til riktig cm mål for å kutte til bakgrunnen til lettersize LO'en eller til kortet du skal lage i 6" x 6".


Kuttematten er i hard gummi, og tåler vanvittig mange runder med kniven før den er moden for rotering. Du vipper bare ut kuttematten og roterer den slik at du får en ny blank kutteflate, fri for knivspor. Kuttematten har forøvrig hele fire bruksflater du kan slite ut, før den må byttes.


Selve kniven er roterende, og utskiftbar. Det at den roterer bidrar til at den sliper seg selv når du kutter, og dermed er mer holdbare enn en kniv som ikke roterer. Knivhodet sitter på en solid aluminiumsskinne, og er hovedårsaken til at du kutter silkemykt med milimeterpresisjon. Du har også en hjelpeskinne festet til aluminiumsskinnen, i myk hardplast, som vipper over det du skal kutte i, og gjør kutteprosessen meget sikker og smidig.


Det finnes utallige kniver til denne Trimmern - Scallop, Deckle og Pinking. Så får du også et pregeblad, Scoring, som hjelper deg å lage perfekte brettekanter. Knivene bytter du i en håndvending.

Ønsker du å distresse kantene - er bl.a Deckle bladet en fin måte å starte distressing prosessen på. Fortsetter du med Tim Holtz sin Paper Distresser, får du et perfekt resultat. Avslutningsvis har kan du f.eks påføre litt stempelsverte for markere kanten.

Dette skjærebrettet er et kvalitetsprodukt - så hvis du vurderer å bytte ut det gamle skjærebrettet ditt, eller du skal ha nytt, så er dette nye Fiskars brettet min anbefaling til deg!

Skrevet av Linda Salte.

3 kommentarer:

Fatima sa...

Når det gjelder kuttere er jeg skepisk. Men OK prøver denne også . Håper at den holder det Linda lover.

Anonym sa...

Viser den bare tommer eller cm også? For oss som forholder oss til både norsk og amerikansk målestokk...

H

mi@ sa...

Høres ut som dette er en en god trimmer. Den kommer hvertfall til å stå på ønskelista!

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget