mandag 5. januar 2009

Transferteknikk med Multi-MediumHar du gamle glansbilder, bilder fra ukeblader, eller har funnet lekre bilder på nettet som du gjerne skulle ha brukt i scrappingen, eller på et kort? Og du synes, som meg, at det blir veldig kjedelig, og ikke minst platt, å bare printe ut rett på kartong eller på en tag.

Følg med så skal jeg vise deg noe kult!!

For å gjøre denne øvelsen trenger du:

Tag
Multi-Medium Matte eller Gloss
Laserprintet illustrasjon
Cat's Eye stempelputer
Glimmer Mist
Ink Applicator
Tekst stempel og akrylkloss

Finn frem utstyret, vi starter med taggen, illustrasjonen og Multi-Medium.Påfør et tynt og jevnt lag Multi-Medium på taggen.Bruk en pensel eller bare fingeren.


Det er viktig at du smører godt utover, og at underlaget er jevnt.


Sørg for at du har påført Medium på en stor nok flate, slik at du får plassert hele illustrasjonen.Legg den laserprintede illustrasjonen over tagen, med illustrasjonen ned mot Multi-Mediumet.
Dobbelsjekk at du har penslet en stor nok flate for illustrasjonen.Gå over og jevnt ut overflaten, med en finger, slik at overflødig medium ikke danner bobler under illustrasjonen, som om du legger tapet.


Når Multi-Mediumet har tørket og blitt helt knusk tørt, riv veldig forsiktig av papiret.


Sørg for at du ikke tar med deg selve illustrasjonen, den skal sitte igjen. Sitter det som støpt, så la være å rive, gå til neste steg isteden.


Påfør litt vann, og gni forsiktig over illustrasjonen med en finger slik at alle papirrester forsvinner litt etter litt.


Det er viktig at du ikke gnir så hardt at også illustrasjonen forsvinner. Du ser fort om du får med deg noe du ikke skal. Er du uheldig, så slutt å gni på det området, la det tørke.Litt av sjarmen med dette er at det skal se slitt ut, så at noen områder blir mer shabby enn andre er bare med på å skape det uttrykket vi ønsker. Fortsett å gni forsiktig til alle papirrester er borte. La taggen tørke. Dersom hvite flekker med papir kommer til syne når tagen har tørket, påfør litt vann igjen, og fortsett å gni forsiktig.


Når tagen er tør og oveflaten er fri for papirrester, gå over kantene med Creamy Brown stempelsverte. For best resultat bruker du Tim Hotlz sin Ink Applicator.Gjenta samme prosess med Chestnut Roan.


Spray en dusj Glimmer Mist på. Her har jeg brukt Coffé Shop.Gni det litt utover, for å dekke de lyse feltene på tagen.Bruk tekst stempelet og Chestnut Roan stempelpute, og stemple over taghodet.


Spray en dusj gullstøv, Glimmer Mist Iridescent Gold, på tilslutt.


Og vips har du en nydelig distresset vintage tag!


Ta en titt i galleriet vårt - der finner du flere eksempler på transferteknikk. Søk på Multi-Medium eller transferteknikk.

Nå er det din tur! Lykke til :)

10 kommentarer:

annes paperfun sa...

Takk for flott fremvisning av denne teknikken...gleder meg til å prøve dette :o)

Iselin sa...

Så flott forklaring :)

{ Kristina } sa...

Så utrolig fint Linda. Dette skal jeg teste så snart pakken min fra PIH kommer. :D Gleder meg!!

Anita sa...

For en utrolig nydelig tag! Kjempebra tutorial:) Dette må jeg prøve når jeg får tid:)

LENA sa...

Tusen takk for en flott forklaring.
Gleder meg skikkelig til å få denne i hus!

Vibeke sa...

Wow - dette ble skikkelig flott Linda!!! Nydelig:)

Lene - nabon sa...

Så flott det ble, men er vel ikke noe for søleguri meg kan jeg tenke meg! Selger dere ferige kanskje? *fnis*

Pelle R sa...

Hva skal jeg si annet enn
H E R L I G!!!

Ulrika sa...

Fantastiskt läckert! Snyggt med så många lager, precis när man tror att du är klar så gör du något mer som blir det där perfekta lilla extra! Kanonbra instruktion också.

Hilde sa...

så stilig!
dette må prøves

Bloggen drives av Papir i hjertet og butikkens designteam Hjertelaget